Szkoła Podstawowa w ZbożuSzkoła Podstawowa w ZbożuSzkoła Podstawowa w ZbożuSzkoła Podstawowa w Zbożu
  • Start
  • Oferta
  • Prawo
    • Statut Szkoły
    • Regulamin Rady Rodziców
    • Program wychowawczy
  • Kadra
  • Osiągnięcia
    • Rok szkolny 2020/2021
    • Rok szkolny 2019/2020
    • Rok szkolny 2018/2019
    • Rok szkolny 2017/2018
    • Rok szkolny 2016/2017
    • Rok szkolny 2015/2016
    • Rok szkolny 2014/2015
  • Galeria
  • Rekrutacja
  • RODO
  • Kontakt
NastępnyPoprzedni

DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI I POZDROWIEŃ

By Redaktor Strony | Aktualności | Comments are Closed | 29 listopada, 2022 | 0

W dniach 23-25 listopada 2022r. w naszej szkole obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień. Celem wydarzenia było upowszechnienie życzliwości jako zasady – filaru współżycia społecznego. Pierwszego dnia uczniowie mieli okazję poznać korzenie historyczne Dnia Życzliwości, zastanowić się nad tym, czy życzliwość jest jeszcze komuś potrzebna, czy życzliwością można się „zarazić”, poznać zasady, którymi kieruje się w życiu „Życzliwy”. Grupa wolontariuszy przygotowała dla swoich kolegów i koleżanek różne atrakcje. Na korytarzu szkolnym pojawiły się kartki „Weź ze sobą miłe słowo i podaj dalej”. Ochotnicy „rozdawali” darmowe przytulasy. Odbyły się także klasowe wybory „Aniołów życzliwości”. W drugim dniu wszyscy uczniowie mieli okazję podzielić się życzliwością biorąc udział w dwóch akcjach charytatywnych. Członkowie Klubu Szkoły Humanitarnej sprzedawali podarowane od sponsorów ciasta chcąc wesprzeć dzieci w Ukrainie (zebrano  kwotę 801,80 zł, która jako darowizna zostanie przekazana na konto UNICEFU) oraz rozpoczęli akcję charytatywną ONKO-MIKOŁAJE.  Te dwa dni były świetną okazją, aby powiedzieć innym coś dobrego, miłego, udzielić komuś pochwały lub komplementu, obdarować kogoś serdecznym uściskiem. Zrobić coś dobrego dla potrzebujących.

Wszystkim, którzy z dobrej woli włączyli się w przygotowanie wydarzenia gorące podziękowania.  Wielkie podziękowania sponsorom ciast: uczniom, rodzicom, nauczycielom. Pamiętajmy! Życzliwość rodzi życzliwość. Bądźmy życzliwi  przez cały rok. Uśmiech, serdeczność i wzajemne ciepło są dobre na wszystko.

opiekun KSH Justyna Bamberska

20221123_093740
20221123_111056
20221123_093700
20221123_111232
20221123_095608
20221123_093501
20221123_095639
20221123_093624
20221123_111257
20221123_111555
20221123_111946
20221123_112210
20221123_112604
20221123_112701
20221123_111243
20221123_111525
20221123_112717
20221123_121626
20221123_121749
316460047_457382076543840_3343546595587118625_n
317038853_533686145299251_2597964070176040943_n
20221124_111205
317042468_670668837971760_4009778395923509708_n
20221124_111158

1 2 ►
No tags.
NastępnyPoprzedni
POCZTA E-MAIL
E-DZIENNIK
Projekty
Statut

Szkoła Podstawowa w Zbożu

Zboże 10, 89-400 Sępólno Krajeńskie

tel: 52 388 55 76

tel: 666 020 614

faks: 52 388 55 76

e-mail: szkolazboze@o2.pl

  • Formularz kontaktowy
  • Deklaracja dostępnośći

© Szkoła Podstawowa w Zbożu | Wykonanie: ZUE GRABINSKI

  • Deklaracja dostępnośći
  • Formularz kontaktowy
  • Galeria
  • Podręczniki 2022-2023
  • Programy nauczania 2022-2023
  • Kadra szkoły
  • Kontakt
  • RODO – KLAUZULA INFORMACYJNA
  • Oferta szkoły
  • Osiągnięcia
    • Rok szkolny 2014/2015
    • Rok szkolny 2015/2016
    • Rok szkolny 2016/2017
    • Rok szkolny 2017/2018
    • Rok szkolny 2018/2019
    • Rok szkolny 2019/2020
    • Rok szkolny 2020/2021
  • Prawo
    • Program wychowawczy
    • Regulamin Rady Rodziców
    • Statut Szkoły
  • Projekty
  • Rekrutacja
  • Strona główna
Szkoła Podstawowa w Zbożu

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

n settings.

Privacy Overview
Szkoła Podstawowa w Zbożu

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.