Szkoła Podstawowa w ZbożuSzkoła Podstawowa w ZbożuSzkoła Podstawowa w ZbożuSzkoła Podstawowa w Zbożu
  • Start
  • Oferta
  • Prawo
    • Statut Szkoły
    • Regulamin Rady Rodziców
    • Program wychowawczy
  • Kadra
  • Osiągnięcia
    • Rok szkolny 2022/2023
    • Rok szkolny 2021/2022
    • Rok szkolny 2020/2021
    • Rok szkolny 2019/2020
    • Rok szkolny 2018/2019
    • Rok szkolny 2017/2018
    • Rok szkolny 2016/2017
    • Rok szkolny 2015/2016
    • Rok szkolny 2014/2015
  • Galeria
  • Rekrutacja
  • RODO
  • Kontakt
NastępnyPoprzedni

DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI I POZDROWIEŃ

By Redaktor Strony | Aktualności | Comments are Closed | 29 listopada, 2022 | 0

W dniach 23-25 listopada 2022r. w naszej szkole obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień. Celem wydarzenia było upowszechnienie życzliwości jako zasady – filaru współżycia społecznego. Pierwszego dnia uczniowie mieli okazję poznać korzenie historyczne Dnia Życzliwości, zastanowić się nad tym, czy życzliwość jest jeszcze komuś potrzebna, czy życzliwością można się „zarazić”, poznać zasady, którymi kieruje się w życiu „Życzliwy”. Grupa wolontariuszy przygotowała dla swoich kolegów i koleżanek różne atrakcje. Na korytarzu szkolnym pojawiły się kartki „Weź ze sobą miłe słowo i podaj dalej”. Ochotnicy „rozdawali” darmowe przytulasy. Odbyły się także klasowe wybory „Aniołów życzliwości”. W drugim dniu wszyscy uczniowie mieli okazję podzielić się życzliwością biorąc udział w dwóch akcjach charytatywnych. Członkowie Klubu Szkoły Humanitarnej sprzedawali podarowane od sponsorów ciasta chcąc wesprzeć dzieci w Ukrainie (zebrano  kwotę 801,80 zł, która jako darowizna zostanie przekazana na konto UNICEFU) oraz rozpoczęli akcję charytatywną ONKO-MIKOŁAJE.  Te dwa dni były świetną okazją, aby powiedzieć innym coś dobrego, miłego, udzielić komuś pochwały lub komplementu, obdarować kogoś serdecznym uściskiem. Zrobić coś dobrego dla potrzebujących.

Wszystkim, którzy z dobrej woli włączyli się w przygotowanie wydarzenia gorące podziękowania.  Wielkie podziękowania sponsorom ciast: uczniom, rodzicom, nauczycielom. Pamiętajmy! Życzliwość rodzi życzliwość. Bądźmy życzliwi  przez cały rok. Uśmiech, serdeczność i wzajemne ciepło są dobre na wszystko.

opiekun KSH Justyna Bamberska

317267781_875376780496281_8781977678804542033_n
20221124_111700
20221124_111158
317042468_670668837971760_4009778395923509708_n
317118588_1283232655583230_6418827034660303553_n
317260692_658353962682332_5077071960499185621_n
317308214_1631472013977412_8393144814277851708_n
20221123_121749
20221123_121626
20221123_112717
20221123_111525
20221123_111243
317174529_474178694785535_3854109218820881258_n
20221123_093740
317595139_5627225140727077_9042692863033606030_n
20221123_111946
20221123_111555
20221123_111257
20221123_093624
20221123_095639
317343549_670142411307170_3956082473420785714_n
317268441_814771972941089_4147375896753081198_n
20221124_103657
20221123_093700

1 2 ►
No tags.
NastępnyPoprzedni
POCZTA E-MAIL
E-DZIENNIK
Projekty
Statut

Szkoła Podstawowa w Zbożu

Zboże 10, 89-400 Sępólno Krajeńskie

tel: 52 388 55 76

tel: 666 020 614

faks: 52 388 55 76

e-mail: szkolazboze@o2.pl

  • Formularz kontaktowy
  • Deklaracja dostępnośći

© Szkoła Podstawowa w Zbożu | Wykonanie: ZUE GRABINSKI

  • Deklaracja dostępnośći
  • Formularz kontaktowy
  • Galeria
  • Podręczniki 2023-2024
  • Programy nauczania 2023-2024
  • Kadra szkoły
  • Kontakt
  • RODO – KLAUZULA INFORMACYJNA
  • Oferta szkoły
  • Osiągnięcia
    • Rok szkolny 2014/2015
    • Rok szkolny 2015/2016
    • Rok szkolny 2016/2017
    • Rok szkolny 2017/2018
    • Rok szkolny 2018/2019
    • Rok szkolny 2019/2020
    • Rok szkolny 2020/2021
    • Rok szkolny 2021/2022
    • Rok szkolny 2022/2023
  • Prawo
    • Program wychowawczy
    • Regulamin Rady Rodziców
    • Statut Szkoły
  • Projekty
  • Rekrutacja
  • Strona główna
Szkoła Podstawowa w Zbożu

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

n .

Przegląd prywatności
Szkoła Podstawowa w Zbożu

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.